חלק גדול מהחוויה הקולינארית הוא ויזואלי. כיון שהדבר ידוע ומוכר מזה מאות שנים, התאמצו שפים בעבר ועושים כן גם בהווה להוציא מתחת ידיהם מנות שהן לא רק טעימות אלא גם מעוצבות היטב. פריטים רבים של ציוד למסעדות מסייעים לכך: צלחות מעוצבות ואיכותיות נותנות מראה מכובד למנה. כלי אוכל איכותיים מעניקים הרגשת יוקרה לסועד. המפות על השולחנות מעניקות למקום את האווירה המיוחדת שלו, ואפשר להוסיף עוד כהנה וכהנה. מקרר תצוגה איכותי להצגת מנות אחרונות או מנות קרות מוכנות מראש יכול לתרום רבות לשיפור המכירות במקום.
כמעט אין ארוחה שאיננה מסתיימת בהגשת מנה אחרונה, וכל כמה שהמנות העיקריות תהיינה טעימות המנה האחרונה נותנת את הטאץ' הסופי. מסעדות רבות נוהגות להציג מבחרמנות מעוצבות בתוך מקרר תצוגה, על מנת למשוך את עיניהם של הסועדים.
עוגות: סועדים רבים מגיעים למסעדה על מנת לחגוג משהו. זה יכול להיות יום הולדת, יום נישואים או סוגים אחרים של חגיגות.
מקרר תצוגה שמוצגות בו מבחר עוגות איכותיות שנראות טוב עשוי להגדיל את המכירות. מה יותר יפה וספונטני מעוגת יום הולדת לאחר הארוחה? מקרר שנראה טוב הוא אכן כלי לעידוד מכירות.
מקרר תצוגה – כל מה שחשוב.
כמה דברים חשוב שיהיו במקרר תצוגה, וכולם חשובים באותה המידה:
מראה: מקרר התצוגה חייב להיות בעצמו בעל מראה מושך, על מנת ליצור את הרצון אצל הלקוח הפוטנציאלי לקנות מוצר שנמצא בתוכו.
ניקיון: כיון שלקוחות מתקרבים למקרר כדי לראות מה בתוכו הם נוגעים בו המון. חשוב לשמור תמיד על הניקיון של מקרר תצוגה, בשביל לשדר רצינות ואיכותיות. גם הניקיון בתוך המקרר הוא חשוב – שוב, מאותה הסיבה. לקוחות מתקרבים אליו מאד ויכולים לראות כל טיפת לכלוך בתוכו.
טמפרטורה נכונה וקבועה: כיון שבמקרר התצוגה ישנם מוצרים גמורים כגון עוגות, מנות אחרונות, פלטות לסוגיהן או כריכים, חייבת הטמפרטורה להיות קבועה ונכונה. מוצרים מצוננים אסור שיישמרו בטמפרטורה שמעבר לשמונה מעלות, בעיקר כשמדובר בעוגות המכילות ביצים בכל צורה שהיא. חידקים מסוכנים נוטים להתפתח בטמפרטורה של OC10 מעלה, ועלייה בלתי מבוקרת של הטמפרטורה יכולה לגרום במהירות להתפתחות שלהם.
בקרת לחות: לחות היא גורם מזיק שמסייע להתפתחות חיידקים. בקרת לחות מסייעת בשמירה על טעמו של המוצר כמו גם על האיכות שלו.
רכישת ציוד למסעדות צריכה להתבצע בתבונה. רכישה נכונה תחסוך ממון רב ותשפר את המכירות.